Quantcast
Channel: Salat – Fru Timian
Viewing all 147 articles
Browse latest View live

Kyllingsalat med chorizo og byggris

$
0
0

Jeg bare elsker dressingen som jeg lager til denne salaten! Ja, jeg lager veldig gjerne dobbel porsjon av den og lar den stå i kjøleskapet noen dager, til det kommer en gyllen mulighet til å bruke den i en annen rett også. Det vil si, jeg kan gjerne bare blande den inn med nykokt pasta og revet parmesan! Herlig!

Her bruker jeg den altså på sommerens deilige kyllingsalat. Massevis av gode smaker sammen. Og spør du meg, så ser den skikkelig lekker ut også.

kylling- og chorizosalat med tomater og bønner

Oppskrift på kyllingsalat med chorizo og byggris
til 4 personer

100 g byggris
1 liter vann
2 ss kyllingfond
250 g kyllingfilet – her bruker jeg én stor filet med skinn
litt flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje
150 g chorizopølse
1 boks – 380 g blandede hermetiske bønner – her kan du bruke mange ulike varianter
12 cherrytomater
2 vårløk
1 avokado
100 g blandet grønnsalat

Dressing
1 fedd hvitløk
2 vårløk
1 dl extra virgin olivenolje
2 ss vann
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
saft av ¼ lime

Jeg bruker byggris fra Møllerens – som ligger i ferdige boil in bag-poser.  De er enkle å ha med å gjøre. For å få litt ekstra smak av byggrisen, koker jeg den i kylliingbuljong. Har du kraft liggende på lur, kan du selvfølgelig bruke den.

Når jeg bruker én stor kyllingfilet, synes jeg det er enklest å få det beste resultatet når jeg først steker det i stekepannen, med skinnsiden ned, i noen minutter til skinnet blir gyllenbrunt og sprøtt. Så vender jeg det, stikker inn et steketermometer og setter hele stekepannen inn i stekeovnen – forvarmet til 200 grader. Stek til kyllingen får en kjernetemperatur på 70 grader.

Før jeg steker kyllingfileten, drysser jeg den med salt og pepper på begge sider. Og jeg har litt olje i stekepannen.

Del chorizopølsen i terninger og stek dem gyllenbrune i en stekepanne.

Skyll bønnene  i kaldt vann og del cherrytomatene i to eller fire. Vårløken skjærer du i ringer og avokadoen deler du i skiver.

La kyllingfileten hvile i noen minutter før du deler den i skiver.

Legg opp salaten som jeg gjør her, eller bland alt sammen.

Til dressingen har du bare alle ingrediensene i et egnet glass og bruker en stavmikser til å kjøre det sammen. Du kan også finhakke alle råvarene.

Jeg bruker å ha litt av dressingen over salaten og så servere resten ved siden av.

frisk salat

 

 

 

The post Kyllingsalat med chorizo og byggris appeared first on Fru Timian.


Sushisalat

$
0
0

Noen av de aller mest populære oppskriftene her på bloggen, er oppskrifter som jeg har fått fra venner, gjerne skrevet opp på en lapp mens vi har sittet og spist maten. Arvekyllingen er kanskje det aller beste eksemplet i så måte!

Oppskriften på denne sushisalaten fikk jeg fra min venninne Guri, som mener hun har servert denne salaten til alle gjester som har vært på besøk de siste årene – gjerne flere ganger! Ikke vet jeg hvor Guri har oppskriften fra, men jeg vet at resultatet blir knallgodt. Og så er det rett og slett en skikkelig lettvint rett å lage til en hel liten gjeng.

kjapp sushimiddag

Oppskrift på sushisalat
til 4 personer

400 g sushiris
5 ¼ dl vann
1 ½ ts salt
3 ss riseddik
2 ss sukker
600 g lakseloin av sushikvalitet
2 avokadoer
1 mango
1 lime
2 vårløk
nykvernet pepper
1 ss sesamfrø
koriander

Til servering
syltet ingefær
soyasaus
wasabi

Å få sushirisen rett kokt, er skikkelig viktig når man lager sushi. Denne fremgangsmåten funker iallfall veldig bra for meg.

Ha sushirisen i en bolle og hell over nok kaldt vann til at det dekker godt. Vask den. Hell den over i et dørslag og la vannet renne av. Gjenta prosessen 3–4 ganger helt til vannet forblir blankt og gjennomsiktig. Ha så risen i en kasserolle sammen med det tilmålte vannet og saltet. Kok opp. Skru umiddelbart ned varmen slik at vannet akkurat koker. Ha på lokket og la det være helt tett mens du koker.

Kok risen i 13 minutter. Ta kasserollen bort fra varmen og la kasserollen stå i 10 minutter til. Hele tiden mens lokket er pent plassert på kasserollen.

I mellomtiden blander du sammen riseddik og sukker i en bolle. Hell risen over på et stort fat og fordel den utover. Hell eddikblandingen over og bland det sammen. La risen avkjøles til romtemperatur.

Fordel risen utover et stort fat. Skjær laksen i tynne skiver og fordel over risen. Del avokadoene i to og fjern steinene og skinnet. Del dem i skiver. Likens med mangoen. Plasser skivene over laksen. Skvis limesaften over. Skjær vårløkene i ringer og dryss både ringene, sesamfrøene og noen korianderblader over.

Plasser syltet ingefær, soyasaus og wasabi i små skåler, så er det klart for fest!

sushisalat og syltet ingefær

sushisalat med mango og avokado

wasabi, syltet ingefær og soyasaus

sushisalat 2

soyasaus

syltet ingefær, soyasaus og wasabi

sushi

Nyt!

 

 

 

The post Sushisalat appeared first on Fru Timian.

Melonsalat med jordbær og mynte

$
0
0

Du vet det er sommer når du kan sette denne bollen på bordet! Hvilke fantastiske farger og smaker! Fullstendig umulig å ikke falle pladask for, spør du meg!

Dette er en typisk oppskrift hvor du definitivt ikke trenger å følge oppskriften til punkt og prikke, men bruke den som et utgangspunkt til din versjon. Jeg plukket med meg fire ulike melonsorter i tillegg til jordbær og ananas til denne versjonen.

Mulighetene er store for at jeg aldri greier å lære meg navnene på de ulike melontypene. Jeg vet jeg brukte vannmelon og honningmelon. De to siste innbiller jeg meg at heter piel de sapo (den med mørkegrønt skall og lyst kjøtt) og cantaloupe (den med lysere grønnstripete skall og lyst oransje kjøtt).

jordbær- og melonsalat

Oppskrift på melonsalat med ananas og jordbær
til 6-8 personer

250 g vannmelon
250 g honningmelon
250 cantaloupe
250 g piel de sapo
250 g ananans
250 g jordbær
2 lime
3 ss flytende honning
10 greiner frisk mynte

Del opp all frukten i terninger på ca. 2 x 2 cm og ha det i en stor bolle sammen med jordbærene, som du deler i 2 eller 4.

Klem ut saften av limen og rør den sammen med honningen. Hell det over frukten og bærene. Hakk opp mynten og bland alt godt sammen.

Vips, så er det klart for servering.

Du kan gjerne piske krem og servere til, eller finne frem en god vaniljeis.

melon- og jordbærsalat

jordbær- og melonsalat med mynte

melonsalat

 

 

 

The post Melonsalat med jordbær og mynte appeared first on Fru Timian.

Quinoasalat med biffskiver og grønnsaker

$
0
0

Dette er rett og slett en herlig sommermiddag hvor du kan tilberede det aller meste på grillen! Grønnsakene får en ekstra touch på smaken når de får en liten runde på grillen før de serveres, og kjøttet likeså.

Det er selvfølgelig helt innenfor å lage denne salaten resten av året også. Da legger du både kjøtt og grønnsaker enten i grillpannen eller stekepannen, før du heller over dressingen og setter sammen salaten.

Jeg bruker quinoa i denne salaten. Quinoa er små frø som vokser i Sør-Amerika, og som har blitt spist i mange tusen år. Du får foreløpig ikke kjøpt quinoa i alle dagligvarebutikker. Og får du ikke tak i det, kan du bruke ris eller byggris istedenfor.

quinoasalat med grillede grønnsaker og biff

Oppskrift på quinoasalat med biffskiver og grønnsaker
til 4 personer

2 dl quinoa
3 dl vann
½ ts salt
2 biffer á 200 g
flaksalt
nykvernet pepper
3-4 ss olivenolje
2 små løk – her bruker jeg sølvløk, men du kan bruke vanlig løk eller sjalottløk
6 cherrytomater
½ bunt asparges
1 rød paprika
1 squash
150 g blandet grønnsalat
100 fetaost

Dressing
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
3 ss sitronsaft
litt flaksalt
nykvernet pepper

Kok opp vannet til quinonaen og ha i quionaen og saltet og kok under lokk i 20 minutter. Sjekk underveis i kokingen for å forsikre deg at det ikke koker tørt.

Når de er ferdige, bruker jeg å helle dem utover et stort fat eller en langpanne jeg har kledd med plastfolie. Da avkjøles frøene raskt.

Her bruker jeg quinoa som er hvit, rød og brun, men du kan også bruke de som vare er hvite.

Strø flaksalt og nykvernet pepper over biffene og pensle på olje. Del løkene og cherrytomatene i to og asparges i to eller tre også. Paprikaen deler du i mindre biter og squashen i litt tykke skiver. Fordel olivenolje, salt og pepper over alle disse grønnsakene.

Legg biffskivene på en varm grill, eller varm stekepanne, og stek dem i 3-4 minutter på hver side, avhengig av hvor tykke skrivene er. Legg på grønnsakene også og grill dem i 1-2 minutter på hver side.

Mens dette stekes eller grilles, lager du dressingen. Riv hvitløkfeddet på den fine siden på rivjernet eller bruk en hvitløkspresse. Bland det godt sammen med resten av ingrediensene til dressingen. Hell det over quinoafrøene som ligger til avkjøling.

La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer det i 1 cm tykke skiver.

Fordel salaten og grønnsakene utover et serveringsfat. Legg kjøttskivene over. Smuldre fetaosten over salaten og kjøttet til slutt.

grillet biffsalat

biffsalat med grillede grønnsaker

grillet salat

biffsalat med quinoa

Kos deg!

 

 

 

The post Quinoasalat med biffskiver og grønnsaker appeared first on Fru Timian.

(Sponset) Hamburger med mexicansk bønnesalat

$
0
0

Det kan vel aldri bli for mange burgeroppskrifter på en matblogg? Kan det vel? Sommer, hamburger og grill hører rett og slett sammen. Det er ikke bare selve burgeren som er viktig når det står burger på menyen. Tilbehøret er minst like viktig.

Her har jeg laget en halvhet, mexicansk bønnesalat som jeg serverer til. Med massevis av paprika i, i tillegg til kidneybønner og mais. Jeg bruker både litt fersk chili og tørkede chiliflak i. Er du litt redd for heten i salaten, kan du bare bruke den ene varianten. Det er fullstendig opp til deg!

Denne oppskriften har jeg laget i samarbeid med Bonduelle, som er en kvalitetsleverandør av hermetiske linser, bønner, kikerter og mais, og som jeg har hatt et samarbeid med i flere år. Klikk deg gjerne inn på siden deres for å se enda flere gode oppskrifter – flere fra meg også :)

burger og bønner

Oppskrift på hamburger med mexicansk bønnesalat

Hamburger
600 g kjøttdeig
1 egg
25 g revet parmesan
1 ts tørket oregano
½ ts salt
godt med nykvernet pepper
¼ ts spisskummen
½ paprikapulver
olje til stekingen eller grillingen

4 hamburgerbrød
litt salat

Mexicansk bønnesalat
1 liten grønn paprika
1 liten rød paprika
½ rød chili, med eller uten frø
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
¼ ts spisskummen
¼–½ ts paprikapulver
¼–½ ts tørkede chiliflak eller chilipulver
1 boks Bonduelle kidneybønner, 300 g
1 liten boks, Bonduelle mais, 150 g
½ potte koriander

Bland sammen alle ingrediensene til hamburgerne. Jeg synes det er enklest og best å bruke fingrene til denne sammenblandingen. Væt håndflatene med litt vann før du deler kjøttdeigen i 4 like store deler og ruller dem ut til hamburgere. Trykk dem ganske så flate. De trekker seg ganske mye sammen og vokser i tykkelse under stekingen.

Skal du grille burgerne, pensler du olje på burgerne før du legger dem på en varm grill. Bruker du stekepanna, varmer du oljen i panna før du legger i burgerne. Stek dem i 4–5 minutter på hver side på ganske sterk varme.

Skjær paprikaene til salaten i terninger på ca. 1 x 1 cm, og finhakk chilien og hvitløkfeddet. Ha det i en bolle sammen med olivenolje, hvitvinseddiken og alt krydderet. Bland det sammen.

Kidneybønnene bruker jeg å skylle i kaldt vann før jeg bruker dem, så dem har jeg først i et dørslag og skyller i kaldt vann før jeg har i bollen. Maisen har jeg rett i bollen.

Hakk opp korianderen og bland alt sammen. Smak til for å kjenne om salaten er passe krydret.

mexicansk bønnesalat på hamburger

mexicansk bønnesalat og hamburger

hamburger med mexicansk bønnesalat

bønnesalat og burger

 

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Bonduelle.

 

The post (Sponset) Hamburger med mexicansk bønnesalat appeared first on Fru Timian.

Varm blomkålsalat med chorizo og bønner

$
0
0

Jeg elsker kombinasjonen hvitløk, chili og chorizo! Den funker i veldig mange sammenhenger. Jeg er veldig glad i skikkelig sterk chorizo, men hvor sterk pølse du vil bruke, og hvor mye chili du vil ha i, kan du jo bestemme ut fra egen og gjestenes smak.

Jeg bruker denne komboen sammen med fisk, skalldyr, hvitkjøtt og rødt kjøtt. Eller som her, sammen med røde bønner og brokkolibuketter. Dette er, etter min mening, helt topp klubbmat. Hvis jeg er fysen på noe godt en helt vanlig tirsdagskveld, lager jeg meg gjerne en porsjon av dette også.

Har du dårlig tid på den dagen maten skal serveres, kan du gjerne klargjøre alt dagen før. Skjære, hakke og skylle. Og du kan forkoke blomkålbukettene. Så er det bare selve stekingen som gjenstår før gjestene kommer. Og den tar bare noen få strakser.

Server gjerne godt brød til salaten.

stekt chorizo med blomkål og bønner

Oppskrift på varm blomkålsalat med chorizo og bønner
4 personer

1 blomkål
1 ts salt
150 g chorizo – gjerne en ”hot” type
1 ss olivenolje
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
¼-½ rød chili
1 boks, ca. 300 g røde bønner
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 neve persille

Del blomkålen i små buketter og kok dem i lettsaltet vann i 3 minutter. Hell dem over i et dørslag og slå over kaldt vann til å stanse kokeprosessen.

Fjern skinnet på chorizoen og del den i små terninger. Ha dem i en stekepanne sammen med olivenoljen og la det surre på svak varme i noen minutter. Skjær sjalottløken i tynne ringer og finhakk hvitløk og chili – med eller uten frø. Ha det i pannen og stek videre i 3–4 minutter.

Skyll bønnene i kaldt vann før du har dem og brokkolibukettene i stekepannen. Varm det opp. Smak til med salt og pepper. Finhakk persillen og dryss over.

varm blomkålsalat

varm blomkålsalat med chorizo

chorizo, bønner og blomkål

blomkålsalat

blomkålsalat med bønner og chorizo

Kos deg!

 

 

 

The post Varm blomkålsalat med chorizo og bønner appeared first on Fru Timian.

(Sponset) Salat med pekannøtter og stekt camembert

$
0
0

Ofte får jeg spørsmål fra lesere om å komme med tips til mat som er fin å lage når man skal ha symøte eller et annet hyggelig treff. Vanligvis har jeg dessverre ikke kapasitet til å komme med konkrete tips til hver enkelt, annet enn å si at de må lete seg litt frem på bloggen, for det er mye godt å finner her.

Denne salaten med stekt camembert er, etter min mening, et perfekt valg til en sånn kveld! Smakene er skikkelig gode, det er ikke mat du får servert alle steder og du kan lage klart det aller meste i god tid før gjestene kommer. Selve stekingen av osten gjør du like før servering.

Bak gjerne en god focaccia å server til!

Dette blogginnlegget skriver jeg i samarbeid med Osteriet, som er et digitalt magasin fra TINE, lage av og for osteelskere! Og det vet jeg at mange av dere også er!

Nå den kommende helgen skjer det spennende ting hos Osteriet! Da skal de nemlig åpne verdens første internettstyrte osterestaurant! Spennende! Her skal 3 utvalgte kokker lage originale osteretter basert på forslag gjennom Facebook.

Her kan du gå inn og skrive inn dine forslag til hva de skal lage!

Restauranten åpnes i Øvre Gate 7 på Grünerløkka, er gratis og åpen for alle fredag 30.09 og lørdag 1.10.

I første etasje på restauranten vil det også være en ostebutikk der alle kan komme innom å smake og lære om ost. Her vil Osteriets egen osteekspert stå klar for å dele av sin kunnskap.

Mitt forslag er definitivt denne herlige salaten!

camembert

Oppskrift på salat med pekannøtter og stekt camembert
til 4 personer

Salaten
75 g pekannøtter
150 g TINE camembert
1 egg
3 ss hvetemel
1 dl brødrasp, panko eller tørkede loffsmuler (se tips nederst i saken)
1 ts flaksalt
3-400 g blandet grønnsalat
1 agurk
1 dl solsikkeolje

Vinaigrette
¼-½ rød chili
6 ss extra virgin olivenolje
2 ss balsamicoeddik
½ ts flaksalt
godt med nykvernet pepper

Ha pekannøttene i en tørr stekepanne og stek dem på litt over medium varme til de begynner å brunes. De er jo mørkebrune fra før, så det er ikke så lett å se når de blir ekstra brune. Du får følge med slik at de ikke blir brent. Dette gir dem ekstra god smak!

Del camemberten i 8 kakestykker. Pisk lett sammen egget og ha i en skål. Ha hvetemel og brødsmuler i hver sin skål. Bland saltet med brødsmulene.  Ostebitene må dobbeldyppes for at brødsmulene skal sitte best mulig fast, så dypp dem så i egget, så i melet, tilbake i egget og til slutt i brødsmulene. Legg dem så over på et fat. og inn i kjøleskapet. Så langt kan du gjøre i god tid før servering.

Vask salaten og tørk den. Del agurken i terninger og bland med grønnsalaten.

Varm oljen i en liten kasserolle. Oljen skal være så varm at det freser rundt et treskaft, hvis du setter det i. Bruker du steketermometer, skal oljen være 175-180 grader. Legg i ostebitene. La de steke i 30 sekunder på hver side. Pass på, for dette går fort!

Legg dem over på tørkepapir slik at overflødig fett kan renne av.

Fordel nøtter og ostebiter over salaten rett før servering.

Til vinaigretten finhakker du chilien og blander den med resten av ingrediensene.

Kos deg!

fritert camembert

Tips! Har jeg tørt fint brød eller loff i brødboksen, kjører jeg det til smuler i matprosessoren, tørker det helt på 100 grader i stekeovnen og putter det deretter i fryseren. Smulene er perfekte å bruke til all slags griljering.

dressing

salat med fritert camembert

ostesalat

grønnsalat med ost og nøtter

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Osteriet. 

 

 

The post (Sponset) Salat med pekannøtter og stekt camembert appeared first on Fru Timian.

Grønnsalat med ovnsbakte rødbeter

$
0
0

Hvis du bare har smakt rødbeter i lake i ditt liv, MÅ du prøve dette! Du kan nesten ikke skjønne at det er snakk om samme råvare når du smaker en ovnsbakt – og kanskje fremdeles litt lun – rødbete. Og det sider jeg som er glad i rødbeter i lake også!

Når du ovnsbaker rødbeter, får du en herlig søt smak tilbake. Og denne smaken passer virkelig som hånd i hanske sammen med mild geitost, søt honning og små flak av salt. Skikkelig snadder!

salat med ovnsbakte rødbeter og chevre 2

Grønnsalat med ovnsbakte rødbeter
4 personer

2 rødbeter
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
25 g pinjekjerner
75 g blandet grønnsalat
½ pk, 190 g chervre naturell
2 ts flytende honning
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 225 grader.

Legg rødbetene i en ildfast form. Ha over 2 ss olivenolje og 1 ts salt og sett formen i stekeovnen. Stek rødbetene i 1–1 ½ time. Stikk en kniv inn i én bete for å sjekke om de er gjennomstekte. Avkjøl og skjær av skallet.

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og stek på litt over medium varme til de har blitt brunflekkete.

Fordel salaten på et serveringsfat. Skjær chevren i skiver og rødbetene i båter. Fordel over salaten. Dryss over pinjekjernene før du fordeler resten av olivenoljen, saltet, honning og nykvernet pepper over.

ovnsbakte rødbeter og chevre

salat med ovnsbakte rødbeter og chevre 3

rødvin i glasset

salat med ovnsbakte rødbeter og chevre

høstfest 12

anja

 

 

 

The post Grønnsalat med ovnsbakte rødbeter appeared first on Fru Timian.


Thaisalat med entrecôte

$
0
0

Jeg er særdeles svak for thailandske smaker. Smaken av fersk chili, ingefær og koriander. Smaker som gir både hete og rundhet. Skikkelig godt!

I denne salaten bruker jeg fiskesaus, eller fish sauce, som det bruker å stå på flaskene. Dette må ikke forveksles med en norsk, hvit fiskesaus. Fish sauce er laget av fermentert fisk og skalldyr og smaker en blanding av salt, søtt, surt og sterkt. Den har også en ganske sterk lukt. Smaken du får fra fiskesaus gir en av de karakteristiske, asiatiske smakene. De bruker å ha fiskesaus i helt vanlige dagligvarebutikker. Hvis du ikke får tak i, erstatter du med soyasaus.

sommersalat med thaysmaker

Oppskrift på thaisalat med entrecôte
til 4 personer

400 g entrecôte
2 ss sesamfrø
250 g eggnudler
2 små gulrøtter
150 g sukkererter
3 vårløk
1 liten rødløk
½–1 rød chili
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
50 g spinat
¼ potte koriander

Dressing
saft av 1 ½ lime
1 cm fersk ingefær
½ rød chili
2 ss solsikkeolje
1 ½ ss fiskesaus, evt. soyasaus
¼ ts sukker

Ta kjøttet ut av kjøleskapet slik at det rekker å bli romtemperert før du steker eller griller det.

Start med dressingen. Skvis limesaften i en bolle. Skrell ingefæren og riv ca. 1 cm av roten på den fine siden av rivjernet. Finhakk chilien. Du bestemmer selv om du vil ha med frøene eller ikke, alt etter hvor sterk du ønsker å ha den endelige salaten. Ha dette i bollen sammen med limesaften og resten av ingrediensene til dressingen. Rør det sammen

Ha sesamfrøene i en tørr panne og rist dem på medium varme til de begynner å bli brunflekkete. Legg dem til side.

Kok opp vann i en kjele og ha i eggnudlene. La det koke etter anvisning på pakken. Hell dem over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til at kokeprosessen stoppes. Når nudlene er kalde, har du dem over i en serveringsbolle og heller over dressingen. Rør det sammen.

Skrell gulrøttene og skjær både dem og sukkerertene i staver. Vårløken skjærer du i ringer og rødløken i løvtynne båter. Chilien skjærer du også i ringer. Du kan eventuelt fjerne frøene før du skjærer den opp. Bland alt dette, samt spinat og korianderblader sammen med nudlene og ha det over på et serveringsfat.

Dryss kjøttet med salt og pepper og pensle det med olje før du legger det i en grillpanne eller på en skikkelig varm grill. Stek eller grill kjøttet i 3–4 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 3 minutter før du skjærer det i skiver.

Fordel kjøttet på toppen av salaten og dryss sesamfrøene over til slutt.

thaisalat 2

thaisalat kvadrat

thaisalat 3

thaisalat med kjøtt, gulrot og eggnudler

sommersalat med thaysmaker

Kos deg!

 

 

 

 

 

 

The post Thaisalat med entrecôte appeared first on Fru Timian.

Karamellisert løk

$
0
0

Jeg vil si at dette er et strålende eksempel på at enkel mat kan være fantastisk god og se ultralekker ut.

Dette er rett og slett løk som får lov til å godgjøre seg på svak varme i stekepannen ganske lenge, til de blir helt myke og gyllenbrune. Herlig!

Denne karamellisterte løken passer perfekt som tilbehør til både en saftig biff, en kjøttgryte og på et tapasbord.

Her bruker jeg fersk løk, men vanlig tørket løk kan også veldig godt brukes.

karamellisert løk 4

Karamellisert løk
til 4 personer – som tilbehør

4 løk
2 ss olivenolje
50 g smør
2-3 greiner timian
1 ½ dl vann
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Skrell løken og del den i to. Smelt sammen olje og smør i en stor stekepanne og legg i løkene, med snittsiden ned, og timiangreinene. La dem steke på forholdsvis svak varme i 25–30 minutter til de er gyllenbrune. Sjekk stekesiden en gang eller to underveis.

Vend løkene. Ha i vannet, saltet og godt med pepper og la det koke i 8–10 minutter til løken er myk hele veien gjennom. Bruk en skje til å øse kraften over løken noen ganger.

Legg det over på et fat og server!

karamellisert løk 3

karamellisert løk

karamellisert løk 5

 

 

 

The post Karamellisert løk appeared first on Fru Timian.

Karamellisert løk

$
0
0

Jeg vil si at dette er et strålende eksempel på at enkel mat kan være fantastisk god og se ultralekker ut.

Dette er rett og slett løk som får lov til å godgjøre seg på svak varme i stekepannen ganske lenge, til de blir helt myke og gyllenbrune. Herlig!

Denne karamellisterte løken passer perfekt som tilbehør til både en saftig biff, en kjøttgryte og på et tapasbord.

Her bruker jeg fersk løk, men vanlig tørket løk kan også veldig godt brukes.

karamellisert-lok-4

Karamellisert løk
til 4 personer – som tilbehør

4 løk
2 ss olivenolje
50 g smør
2-3 greiner timian
1 ½ dl vann
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Skrell løken og del den i to. Smelt sammen olje og smør i en stor stekepanne og legg i løkene, med snittsiden ned, og timiangreinene. La dem steke på forholdsvis svak varme i 25–30 minutter til de er gyllenbrune. Sjekk stekesiden en gang eller to underveis.

Vend løkene. Ha i vannet, saltet og godt med pepper og la det koke i 8–10 minutter til løken er myk hele veien gjennom. Bruk en skje til å øse kraften over løken noen ganger.

Legg det over på et fat og server!

karamellisert-lok-3 karamellisert-lok karamellisert-lok-5

 

Kos deg!

 

 

 

 

 

Sunn og sprø snacks med kikerter

$
0
0

Jeg skal definitivt ikke påstå at jeg har funnet opp denne snacksen selv. Til det har jeg sett for mange instagrambilder av det samme i løpet av dette året. Og, det er jo en grunn til at dette har tatt av som en aldri så liten farsott i det siste – det er skikkelig godt!

Veldig enkelt er det også! Du tar rett og slett en boks med hermetiske kikerter, blander dem med olivenolje og krydder, fordeler dem utover et stekebrett og steker dem til de blir sprø. Skikkelig digg!

Jeg bruker kikerter fra Bonduelle, som er en kvalitetsleverandør av hermetiske linser, bønner, kikerter og mais, og som jeg har hatt et samarbeid med i flere år.

kikertsnacks

Oppskrift på kikertsnack
til 1 eller 2 momsere

1 boks Bonduelle hermetiske kikerter – 310 g
2 ss olivenolje
½ ts flaksalt
¼ spisskummen
¼ paprikapulver
¼ garam masala
noen tørkede chiliflak

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Hell kikertene over i et dørslag og skyll dem. Tørk dem så godt med papir før du har dem over i en bolle og blander dem med oljen og krydderet. Fordel dem utover stekebrettet.

Stek kikerterene i ca. 30 minutter. Rist på stekebrettet innimellom sånn at kikertene blir godt stekt rundt det hele. Følg med på kikertene de siste minuttene sånn at kikertene ikke blir brent.

Skru av varmen på stekeovnen og åpne døra halvveis opp. La dem ligge slik i 5 minutter før du har dem over i en skål.

Kos deg!

stekte kikerter

stekte kikerter med krydder 2

stekte kikerter med krydder

stekte kikerter med krydder 6

stekte kikerter med krydder 5

stekte kikerter med krydder 3

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Jensen & Co, som blant annet har merkevaren Bonduelle her i Norge

 

 

 

Yoghurtmarinerte kyllingspyd

$
0
0

Ikke vet jeg om det var inderne som fant opp å marinere kjøtt i yoghurt, men det er iallfall veldig vanlig i det indiske kjøkkenet å gjøre nettopp det. Yoghurtmarinaden gjør at kjøttet blir mørt og at kryddersmakene kommer inn i kjøttet. Du kan også bruke surmelk på samme måte.

Her er det kyllingkjøtt som får ligge i marinaden og trekke til seg massevis av gode smaker. På sommeren legger jeg gjerne disse spydene på grillen. Resten av året bruker jeg grillpannen. For spydene er for gode til bare å spise når det er grillvær ute.

Til disse kyllingspydene har jeg laget en enkel grønnsalat med bønner i. Du kan gjerne servere ris til også.

marinerte kyllingspyd

Oppskrift på marinerte kyllingspyd og salat
4 personer

Kyllingspydene
1 dl gresk yoghurt
1 ts paprikapulver
½ ts spisskummen
¼ ts (eller litt mindre) kayennepepper
½ ts salt
1 ts gurkemeie
500 g kyllingfilet
1 lime

Salaten
250 g kidneybønner
1/3 agurk
ca. 100 g blandet grønnsalat
noen basilikumblader
1 avokado
2 ss extra virgin olivenolje
1 liten skvis limesaft
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Rør sammen yoghurten og krydderne i en bolle. Del kyllingkjøttet i terninger på ca. 3 x 3 cm og ha i. Bland det slik at alt kjøttet er dekt av yoghurt.

La kjøttet stå på kjøkkenbenken i 30 minutter eller i kjøleskapet over natten.

Til salaten skyller du først de hermetiske bønnene i kaldt vann. Del agurken i terninger og ha dette i en bolle sammen med vasket salat og basilikumbladene. Jeg liker å bruke ferdige salatblandinger så får jeg litt av hvert.

Del avokadoen i skiver og bland den enten sammen med resten av salaten eller legg den på siden, som jeg har gjort her.

Rør sammen olivenoljen, limesaft, salt og pepper og bland inn sammen med salaten. Det er lurt å vente med å blande inn dette til like før servering.

Bruker du grillspyd av tre, må du huske på å legge dem i bløt før du trær på kjøttet. Fordel kjøttbitene på grillspyd.

Grill kjøttet i 3-4 minutter på hver side, altså på alle fire sider.

Samtidig som du legger på kjøttet, deler du limen i to og legger den på grillen også, med skjæreflaten ned. Skvis litt limesaft over kyllingspydene når de er ferdige.

kyllingspyd

God grilling!

kyllingspyd på grillen

grillede kyllingspyd

Kos deg!

 

 

 

 

 

Saftig kyllingsalat med bønner, avokado og quinoa

$
0
0

Jeg elsker mat som dette! Masse gode smaker, fargerikt og lett å lage.

Bli ikke skremt selv om du ikke er familiær med navnet quinoa (uttales kiinua). Quinoa er små frø som vokser i Sør-Amerika. Det begynner å bli mer og mer vanlig å finne det i vanlige dagligvarer, så spør etter det dersom du ikke finner det i hyllene. Du kan også bruke ris (gjerne brun) eller byggris istedenfor.

Jeg bruker store kyllingfileter med skinn fra Den Stolte Hane. Den Stolte Hane har en utrolig god premiumserie med kyllingprodukter av en saktevoksende rase som får spesialtilpasset fôr, har mye større tumleplass enn vanlig kylling og som har maks én times kjøretur fra rugeri til fjøs og fra fjøs til slakteri. «Smak forskjellen» heter serien. Og når du behandler dette kjøttet på riktig måte, får du virkelig et supersaftig resultat!

Og, for å være sikker på å få perfekt stekt kylling, bruker jeg bestandig termometer. Sjekk lenger ned i oppskriften for hvordan jeg steker kyllingfiletene.

kyllingsalat-den-stolte-hane 3

2 kyllingbryst fra Den Stolte Hane – Smak forskjellen, ca. 500 g
1 1/2 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olje til steking
2 dl quinoa
250 g bønner
1 fedd hvitløk
4 ss extra virgin olivenolje
1 ss hvitvinseddik
10-12 cherrytomater
50 g ruccola
2 avokadoer
1 fersk mozzarella, 125 g

Sett stekeovnen på 180 grader og finn frem et steketermometer.

Dryss halvparten av saltet og godt med pepper over kyllingfiletene. Varm oljen i en stekepanne – bruk gjerne en stekepanne som kan settes i stekeovnen, dersom du har det – og legg i kyllingfiletene, med skinnsiden ned. Stek i noen minutter til skinnet har blitt gyllenbrunt.

Vend filetene og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på én av filetene. Sett stekepannen i stekeovnen eller legg filetene over på et stekebrett og stek til de har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Ta dem ut og la dem hvile i noen minutter før du skjærer dem i skiver.

Kok quinoaen etter anvisning på pakken. Skjær av tuppene på bønnene og kok bønnene i lettsaltet vann 3 minutter. Mens bønnene koker, river du hvitløkfeddet og har i en stor bolle. Bland det sammen med olivenoljen, hvitvinseddiken, resten av saltet og litt nykvernet pepper.

Når bønnene er ferdige, heller du dem over i et dørslag og slår over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen. Så har du dem over i bollen med hvitløk og olje og blander dem godt inn. Del cherrytomatene i to og bland dem inn også. Rør inn quinoaen så snart den er ferdigkokt. Ha også i ruccolasalaten.

Del avokadoene i to og fjern skall og stein før du skjærer dem i forholdsvis tynne skiver. Del mozzarellaen i mindre biter.

Fordel quinoablandingen på et stort serveringsfat og fordel avokadoene, kyllingfiletene og mozzarellaen over.

Kos deg!

kyllingsalatkyllingsalat-med-quinoa-og-avokadokyllingsalat-med-avokado-og-bønnerkyllingsalat-den-stolte-hanekyllingsalat-den-stolte-hane 2kyllingsalat-den-stolte-hane 3stekt-kylling-med-bønner-og-quinoakylling-med-quinoa-bønner-og-avokado

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Stolte Hane

 

 

Pulled pork-salat

$
0
0

Pulled pork er en av de matrettene som det tar ganske så lang tid å lage, men som involverer minimalt med arbeid. Bruker du 10 minutter i starten, gjør stekeovnen og tiden resten av jobben. Kanskje dette kan være noe å servere neste gang syklubben kommer?

Har du dårlig tid på den dagen maten skal serveres? Da kan du steke kjøttet dagen før, og så lune det opp innpakket i aluminiumsfolie, i stekeovnen, like før servering.

Lag gjerne disse kaldhevede rundstykkene og server til salaten!

salat med pulled pork

Oppskrift på pulled pork-salat
til 4 personer

Pulled pork
1 kg svinenakke
1 ½ ts salt
1 ts paprikapulver
nykvernet pepper
1 ss olivenolje
5 fedd hvitløk
1 sjalottløk
2 laurbærblad
1 dl kokende vann

Resten av salaten
1 crispsalat
1 pk, ca. 150 g, blandet småsalat
10-12 cherrytomater
2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 150 grader og finn fram en gryte med lokk eller en ildfast form.

Fordel salt, paprika og nykvernet pepper rundt hele kjøttstykket. Varm oljen i en stekepanne og brun kjøttet kjapt rundt det hele. Legg kjøttet i gryten.

Hvitløkfeddene legger du bare hele i gryta mens løken deler du i to. Ha også i laurbærbladene og hell over vannet.

Legg på et lokk eller dekk den ildfaste formen med aluminiumsfolie før du setter den inn i stekeovnen.

Da er det bare å la den stå der de kommende 4­–5 timene. Kjøttet er ferdig når du kan dra det fra hverandre med to gafler.

Del crispsalaten i mindre biter og bland den med de andre salatbladene. Ha dem over i en serveringsbolle. Del cherrytomatene i mindre biter. Dra alt kjøttet fra hverandre og legg det over salaten.

Bland sammen olivenoljen, vineddiken, salt og pepper og hell det over salaten like før servering.

 

 

 

 


Kyllingsalat med cottage cheese og hjemmelaget majones

$
0
0

Et av de spørsmålene jeg ofte får, er om jeg kan komme med tips til enkel og god mat som kan serveres på type syforeningsmøter. Denne kyllingsalaten er, etter min mening, helt perfekt å servere når det står skravling og hyggelig lag på menyen!

Den er dessuten kjempefin å servere som middag hjemme på en helt vanlig dag også. Kanskje da med litt godt brød til!

kyllingsalat-med-cottage-cheese-og-majones-3

Oppskrift på kyllingsalat med hjemmelaget majones
til 4 personer

500 g kyllingfilet
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje
200-300 g blandet grønnsalat
10-12 cherrytomater
2 dl cottage cheese

Majones
1 eggeplomme
1 ts Dijonsennep
1 ½ dl maisolje eller annen nøytral olje
1–2 ss sitronsaft
salt
nykvernet pepper
1–2 ts vann

Start med majonesen. Ha i eggeplommen i en bolle sammen med Dijonsennepen og pisk det sammen. Tilsett noen dråper olje og visp den inn. Så tilsetter du noen dråper til og visper den inn. Da kan du fortsette å spe i en helt tynn, tynn stråle mens du hele tiden visper kraftig. Tilsett nok olje til at du får en fyldig og fin majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Er majonesen litt for tykk, kan du tilsette 1–2 ts vann helt til slutt.

Sett stekeovnen på 175 grader.

Ha på godt med salt og pepper på kyllingfiletene. Varm oljen i en stekepanne og legg i kyllingfiletene. La det steke på sterk varme i 2 minutter på hver side. La bitene ligge i ro mens de steker.

Sett enten stekepannen (hvis den kan inn i stekeovnen) eller legg filetene i en ildfast form og sett den inn i stekeovnen. Stikk et steketermometer midt i den ene fileten og stek til den får en kjernetemperatur på 70 grader. Ta filetene ut av ovnen og la dem hvile i noen minutter før du kjærer dem i ca. 1 cm tykke skiver.

Vask salaten og fordel den på serveringsfat. Del cherrytomatene i to eller fire og fordel dem også.

Legg over kyllingskivene før du fordeler cottage cheesen på toppen. Dryss over litt flaksalt og nykvernet pepper. Server majonesen ved siden av.

kyllingsalat-med-cottage-cheese-og-majones-2stekt-kyllingbryst-med-cottage-cheese-og-majones

God middag!

 

 

 

Superfresh thaisalat med spinat, gulrot og honningristede cashewnøtter!

$
0
0

Dette er min nye favorittsalat! Punktum og utromstegn!

Jeg elsker det når jeg blir overrasket over min egen mat. På den positive siden, vel og merke. Den dressingen blandet sammen med spinaten og gulrotstrimlene, og så toppet med de krydrede og honningristede cashewnøttene – det er superfreshe og gode smakskombinasjoner!

I salaten bruker jeg cashewnøtter fra Mosambik fra Den Lille Nøttefabrikken. Det er de beste cashewnøttene! Her kan du lese mer om hvorfor det lønner seg å kjøpe nettopp disse cashewnøttene neste gang du skal kjøpe cashewnøtter.

I Thailand har de en veldig berømt salat – som dom papaya salat – som lages med grønn papaya. Grønn papaya er ikke helt dagligkost å finne i norske butikker, så her bruker jeg gulrot istedenfor. Du kan også bruke kålrot. Jeg tror vel egentlig ikke at de bruker å krydre og honningglasere cashewnøttene på denne måten, originalt, men jeg kan forsikre deg om at de blir knallgode!

Du kan egentlig lage litt ekstra av de nøttene, så har du til kveldskos også 😉

Oppskrift på Thaisalat med spinat, gulrot og krydrede, honningristede cashewnøtter
til 4 personer

Salaten
140 g cashewnøtter fra Den Lille Nøttefabrikken
½ ts spisskummen
¼-½ ts kajennepepper
1 ss honning
1 ts flaksalt
4 litt store gulrøtter
1 rødløk
1 rød chili
150 g fersk spinat
2 ss olivenolje
saft av ½ lime
½ potte koriander

Dressingen
2 fedd hvitløk
20 g cashewnøtter fra Den Lille Nøttefabrikken
¼-½ ts chiliflak eller ½ rød chili
2 ss brunt demerarasukker
saft av 2 lime
1 ss soyasaus

Start med dressingen. Riv hvitløkfeddene på den fine siden av rivjernet og ha det i en morter sammen med cashewnøttene og chiliflakene. Bruker du fersk chili, er det lurt å hakke den opp litt først. Mos det sammen til en tykk grøt. Ha i sukker, limesaft og soyasaus og blan det hele sammen. Sett til side til etterpå.

Så er det cashewnøttene sin tur. Ha dem i en tørr stekepanne og rist dem på litt over medium varme til de blir brunflekkete. Ha i spisskummen og kajennepepper og bland sammen. Så har du i honningen. Du kan bruke både fast og flytende honning. Når honningen har smeltet rører du den godt sammen med nøttene, slik at alle får et lag honning rundt seg. Dryss over flaksaltet og hell nøttene over på en tallerken.

Skrell gulrøttene og skjær dem til lange, tynne strimler. Har du et juliennejern, kan du bruke det, og har du en mandolin, er den også veldig kjekk å bruke. Du kan også bruke et rivjern og rive gulrøttene på den grove siden.

Skjær både rødløken og chilien i tynne ringer. Jeg bruker å la frøene i chilien være med.

Dersom spinaten ikke er vasket når du kjøper den, må du vaske den godt før du har den i en stor bolle sammen med gulrotstrimlene, rødløken og chilien. Ha over olivenoljen og limesaften og rør det sammen.

Like før servering blander du inn korianderbladene, mesteparten av cashewnøttene og halvparten av dressingen. Ha det over på et serveringsfast. Dander resten av cashewnøttene på toppen og server resten av dressingen ved siden av.

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Lille Nøttefabrikken

Couscoussalat med cherrytomater og basilikum

$
0
0

Jeg er særdeles svak for kombinasjonen kjapp, enkel og god mat! Det er akkurat det de fleste hverdagene trenger. Helgene innimellom også!

Dette er et sånt eksempel! Det tar i underkant av 15 minutter å lage denne couscoussalaten, fra du starter til den står klar på bordet. Og det må jeg si er helt innafor 🙂

I tillegg til både løk, hvitløk, tomater og basilikum, har jeg smaksatt couscoussalaten med er herlig forfriskende vinaigrette!

Du kan servere salaten som en lett middag, eller lunsj, alene, eller du kan ha den som tilbehør til både kjøtt, kylling og fisk!

Jeg har et stort samarbeid med Haugen-Gruppen som er forhandler av veldig mange gode merkevarer, som jeg bruker på kjøkkenet mitt. Her kan du se de andre blogginnleggene jeg har laget med en del av deres merkevarer.

Oppskrift på couscoussalat
til 4 personer

Salaten
2 ½ dl Tipiak couscous
1 ts flaksalt
2 ½ dl kokende vann
1 løk
1 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
1 gulrot
1 ss Ybarra extra virgin olivenolje
½ rødløk
½ agurk
100 g cherrytomater
½ potte basilikum

Vinaigretten
3 ss Ybarra extra virgin olivenolje
1 ss Heinz eplecidereddik
1 ss French’s Spicy Brown sennep
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Ha couscousen i en bolle sammen med halvparten av saltet. Rør rundt en gang. Hell over vannet, sett på et lokk og la det stå slik i 4-5 minutter.

Finhakk løken, hvitløkfeddet og stanselleriet og skjær gulroten i helt tynne skiver. Ha det i en stekepanne sammen med oljen og resten av saltet og la det surre på litt under medium varme i 4-5 minutter.

Skjær rødløken i tynne skiver. Del agurken i to på langs og skrap ut den våre kjernen. Del den så i skiver. Skjær cherrytomatene i to.

For å få en best mulig hakking av basilikumen, bruker jeg å legge flere blad oppå hverandre og nærmest rulle dem sammen som en sigar. Så skjærer jeg dem i tynne strimer.

Pisk eller rist sammen ingrediensene til vinaigretten.

Bruk en gaffel til å fjerne klumpene og fluffe opp couscousen. Hell over vinaigretten og bland det godt. Så har du i resten av ingrediensene og blander sammen.

Da er det klart for servering!

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

 

 

Pastasalat med soltørket tomat og oliven

$
0
0

Av alle middager jeg har laget i mitt liv, kommer pasta med en eller form for pesto garantert på topp ti i antall ganger jeg har lagd det. Ja, jeg tipper på at det kommer på topp tre!

Hele familien elsker det og er er superkjapt å lage. Da blir det garantert innertier!

Jeg bruker bestandig å ha noen glass med Paradiso soltørkede tomater i olje stående i tørrvarelageret mitt. Da er jeg aldri langt unna en god pastamiddag eller nystekte pizzasnurrer.

Jeg har et stort samarbeid med Haugen-Gruppen som er forhandler av veldig mange gode merkevarer, som jeg bruker på kjøkkenet mitt. Her kan du se de andre blogginnleggene jeg har laget med en del av deres merkevarer.

Denne pastasalaten kan serveres både varm og kald.

Oppskrift på pastasalat med tomat og oliven
til 4 personer

500 g pastaskruer
1 ts salt
¾ glass Paradiso hakkede soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
25 g parmesan
2 ts Heinz epleciereddik
3 ss Ybarra Extra virgin olivenolje
25-30 Gaea kalamata oliven uten stein
200 g cherrytomater
½ potte basilikum
flaksalt
nykvernet pepper

Kok pastaskruene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Ha de soltørkede tomatene, inklusive oljen de ligger i i en liten matprosessor sammen med hvitløkfeddet, grovrevet parmesan, eplecidereddiken og olivenoljen. Kjør knivene til du får en tykk grøt. Er den veldig tykk, kan du spe med litt ekstra olivenolje eller bruke noen skjeer av pastavannet.

Så pastaen over i et dørslag og la vannet renne av før du hvelver den tilbake i kasserollen igjen. Rør inn tomatpestoen.

Skal du servere pastasalaten kald, lar du den avkjøles nå når pestoen er rørt inn. Tenker du å servere den varm, blander du i resten av ingrediensene med en gang.

Olivenene går i sånn som de er. Cherrytomatene bruker jeg å dele i to og basilikumbladene ruller jeg først sammen som tykke sigarer før jeg skjærer dem i strimler og rører inn sammen med pastaen. Smak til med salt og pepper.

Kos deg!

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med haugen-Gruppen. 

Skalldyrsalat med reker og krabbeklør

$
0
0

Herlige land! Dette er skikkelig snaddermat, folkens! En herlig skalldyrsalat med ferske reker og krabbekjøtt i. Passer perfekt å servere på en skive godt brød eller som en del av et større skalldyrbord.

Nå er krabbefisket godt i gang også, så her er det bare å kjøre på!

I skalldyrsalaten bruker jeg sitronsaft fra RealLemon. Jeg har bestandig en flaske stående i kjøleskapet hjemme og her på verkstedet, og så bruker jeg å ta med meg en flaske på hytta når vi åpner den for sesongen. Så vet jeg at jeg har sitronsaft tilgjengelig! For, en liten dæsj sitronsaft kan virkelig gjøre underverker i veldig mye forskjellig mat!

Oppskrift på skalldyrsalat med reker og krabber
300 g ferske reker med skall
500 g krabbeklør med skall
1 ss creme fraiche
1 ss majones
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1-2 ts RealLemon sitronsaft
1 vårløk
1/2 potte dill
noen salatblader
noen skiver godt brød

Rens rekene. Er du fremtidsrettet kan du nå pakke inn rekeskallet og fryse det ned, så kan du bruke det som kraft neste gang du skal lage fiskesuppe!

Knus krabbeskallene og fisk ut det gode kjøttet. Du kan gjerne bruke en nøtteknekker til denne jobben. Eventuelt en liten hammer.

Bland sammen creme fraiche, majones, salt, pepper og RealLemon sitronsaft i en bolle.

Skjær vårløken i ringer, hakk opp dillen og rør det inn.

Bland inn mesteparten av rekene og krabbekjøttet. Jeg liker å ha litt kjøtt uten dressing, som jeg kan legge på toppen av smørbrødene, men du kan gjøre akkurat som du vil. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Rist brødskivene i brødristeren eller legg dem i en varm grillpanne, som jeg har gjort her.

Legg på litt salat før du fordeler skalldyrsalaten over.

Så sier jeg bare: Ta en dyp pust, et stort bitt og nyt livet!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

Viewing all 147 articles
Browse latest View live